Treball postural de gimnàs

SESSIÓ POSTURAL INDIVIDUALITZADA

Es tracta d’una sessió amb la fisioterapeuta que farà un estudi previ de la postura, i així poder observar els desequilibris musculars que provoquen dolor i tensió. S’observarà la postura i com la musculatura i els desequilibris afecten la mateixa. I així poder observar quina musculatura compensa a d’altre que o està massa fluixa o contracturada.

Un cop hi ha hagut aquest estudi, es passa a crear una taula d’exercicis i unes recomanacions per a millorar la postura. Després el pacient ho fa a casa i es revisen cada mes, aproximadament.

Sessio postural temps per tu

PILATES TERAPÈUTIC

Oferim Pilates Terapèutic amb l’objetiu de millorar la postura, prevenir i curar lesions o dolors. A part també contribueix al procés de recuperació del post part.

Desenvolupat a partir del mètode de Matt Pilates creat per Joseph Pilates (exercicis d’enfortiment i flexibilitat) i el mètode fisio plus Pilates (exercicis de Pilates suas per identificar y corregir moviments no òptims, desequilibris musculars i males postures que en molts casos produeixen dolor y lesió).

Comencem amb una o varies sessions individuals en las que realitzem una primera valoració del pacient, amb l’objectiu de veure les necessitats i prioritats de cada persona, i fer una valoració de la postura i la musculatura, analitzant desequilibris. A continuació ensenyem els fonaments de la tècnica Pilates, moviments controlats i precisos, moviments fluids, coordinats amb la respiració i que ens porten a una autoconsciència corporal.

Quan la fisioterapeuta ja veu la persona preparada, i si aquesta vol continuar el treball al centre, és derivada i introduïda al grup. El treball de grup, es treballa les postures de base Pilates, però molt centrades a:

  • Estabilitat pèlvica: vinculada als abdominals inferiors, el sòl pelvià, els glutis i la zona lumbar. Per tan, amb una finalitat de treball d’evitar les postures hiperpresives per tal de protegir el sòl pelvià.
  • Estabilitat escapular: vinculada a una correcció postural de les espatlles, per tal de protegir la zona dorsal i cervical, evitant tensió i lesió.
  • Treball de glutis i musculatura d’extremitat inferior
Pilates temps per tu

Pilates amb fitball

Pilates temps per tu

Classes de pilates

ABDOMINALS HIPOPRESSIUS 

Els Abdominals hipopressius, són una cadena d’exercicis rítmics la base dels quals, és la postura i la respiració.

El que es tracta és de crear i/o reprogramar una bona faixa abdominal, que sigui capaç de millorar els desequilibris corporals, que aporten “males postures”.

Son exercicis abdominals que es realitzen a nivell hipopressiu del sòl pelvià, a canvi dels “abdominals tradicionals”, que són hiperpressius per a la zona de la pelvis. És per això, que una bona pràcitca d’aquest tipus d’abdominals, millora el to de la musculatura del sòl pelvià proporcionant així, un sòl pelvià més fort, una pujada de les vísceras pèlviques i més hidratació de la zona.

El treball hipopressiu, es fa a través de les costelles i la respiració, millorant així els problmes respiratòris i millorant les capacitats ventilatòries.

Aquest és un treball postural, durant tota la sessió, es treballa la postura per a que aquesta, poc a poc millori. Una millora a la postura, ajuda a la recuperació de lesions tipus hèrnies i/o protussions discals, dolors musculars…
.

Com ho fem?

A través de sessions individuals prèvies a l’entrada de grup, ja que són exercicis molt tècnics i requereixen esforç individual. Posteriorment, ja es pot passar a un dels nostres grups.

Una altre manera d’entrar a un dels nostres grups, és a través dels tallers que fem esporàdicament per a gent que vol conéixer la tècnica i entrar o no a un dels nostres grups.

Abdominals hipopressives temps per tu

Abdominals hipopressius

Hipopressius temps per tu

Classes d’abdominals hipopressius

GIMNÀS DE MANTENIMENT: TEMPS PER LA SALUT

Aquest és un gimnàs que pretén fer un manteniment de la musculatura i de les articulacions. El que busquem és que la musculatura estigui el màxim de forta possible, però sense sobrecarregar-la i que les articulacions mantinguin els seus paràmetres de mobilitat i no dolor.
.

Com ho fem?

A través de sessions de 60′ dirigides per una fisioterapeuta. Es treballa amb una base de treball postural, i on s’afegeix el treball muscular i els estiraments.

Utilitzem material diferent com  pilotes (de diferents mides i pes), gomes, peses, coixins, troncs… per a poder treballar el tronc superior (extremitats superiors, pectoral i abdominals) i tronc inferior (extremitats inferiors, glutis). Es treballa a través d’exercicis d’equilibri, exercicis de reforç muscular, exericics d’estirament i la relaxació.
.

Objectius?

Que els alumnes arribin a un benestar tan físic com emocional a través d’una classe intensa, però no esgotadora i amb un grup amb les mateixes característiques.

Millora de dolors a articulacions o a musculatura i millora de l’eslaticitat de la musculatura. Tot això farà millorar la postura de cada persona.

Gimnàs temps per la salut temps per tu

Treball cames amb gomes theraband

Temps per la salut temps per tu

Estiraments i treball amb fitball

IOGA

El ioga és una disciplina mil·lenària que treballa i reforça cos, ment i esperit. És un dels millors sistemes de la cura integral que existeixen, buscant  l’equilibri a través de la pràctica de les assanes, els exercicis, la respiració i la meditació.  Practicat a la Índia des de fa milers d’anys, el ioga s’ha convertit en un dels sistemes d’acondicionament físic i espiritual més potent.

Són sessions d’uns 90min.  d’exercicis que busquen el treball muscular i articular a través de la respiració, i amb una part final de meditació.

 

DANSA LLIURE

DANSA LLIURE MÉTODE MALKOVSKY
És una dansa sencilla, on mitjançant gestos i moviments, sobre tot inspirats en els elements de la natura, va desempolupant una capacitat expresiva. És una dansa que aporta una gran distensió al mateix temps que vitalitza, De mica en mica es va gaudint del moviment i deixant-se traspasar per la música uneix el físic, l’energètic, l’expressiu i l’espiritual.
La Dansa LLiure és accessible a tothom, no és necessari tenir unes condiciones físiques específiques
La música és un suport essencial a la pràctica, ja que els moviments de base danses, al mateix temps que exercicis musicals.
Aquest treball conté tres punts fonamentals: l’expressió artística, l’alliberament del cos i del moviment, i l’autoconeixement i creixement personal.

Les sessions duren 60′. Us hi esperem!!!

pilates temps per tu Rubí

Estiraments ioga

gimnàs emma pernas  temps per tu

Exercicis en parella ioga

Dansa lliure

Dansa lliure

Pilates temps per tu

Exercicis en parella ioga

Botiga. Productes relacionats