Embaràs

REVISIÓ DEL SÒL PELVIÀ

L’embaràs i el part, són els grans factors de risc per a que pugui aparèixer les disfuncions del sòl pelvià a la dona (disfuncions com incontinències, dolor perineal, descens d’òrgans…) i el risc augmenta quan s’arriba a l’embaràs amb un periné ja afectat o amb alguna disfunció prèvia.

El que proposem és a realitzar una valoració preventiva de l’abdomen i del sòl pelvià. Per tal de  valorar l’eficàcia de la faixa abdominal infraumbilical (transvers), que serà la responsable d’aguantar el creixement de la panxa i la subjecció de la mateixa. Es valora el to de la musculatura perineal, la capacitat de contracció de la mateixa, i si hi ha existència de cicatrius o de fibrosis prèvies, es valorarà en quin estat es troben.

L’objectiu, és que la dona arribi en les millors condicions al final del seu embaràs, i que el seu cos no pateixi cap simptomatologia ni a l’embaràs ni al post part. Es tractarà les fibrosis i cicatrius, ja que és on hi haurà risc d’esquinçament al part. Els dos grans objectius és assegurar l’eficàcia de la contracció del transvers i de l’oblic intern per tal de que aquests ajudin al descens del nadó durant el part, i treballar per tenir un sòl pelvià correcte.

Fisioteràpia a l'embaràs

Fisioteràpia embaràs

GIMNÀS EMBARÀS

L’embaràs és un procés de canvis diàris per a les futures mares. Sobretot a nivell físic, augmenta el perímetre abdominal i la musculatura de l’esquena es va adaptant, però també a nivell emocional (canvis hormonals, alegria, por…)

El què proposem des del Temps per Tu, és el Gimnàs d’Embaràs. Es tracta d’un gimnàs tranquil basat amb el treball muscular, l’estirament i la respiració.  El que es tracta és que l’embarassada tingui una millor qualitat de vida, i sobretot estigui preparada per al part i el postpart.

Els objectius generals d’aquesta activitat seran:

 • Millorar la postura, ja sigui a través del treball muscular i de l’estirament, per evitar problemes de dolor i tensió com lumbàlgies, ciàtiques o problemes cervico-dorsals.
 • Treballarem el múscul abdominal transvers de l’abdomen, per a que les noies agafin consciència sobre ell i el reforcin al màxim, ja que és l’encarregat d’aguantar l’embaràs i el que posteriorment ensenyarem a utilitzar al part.
 • Treball del sòl pelvià. És molt important que el sòl pelvià d’una dona embarassada estigui en les millors condicions i el més fort possible (evitant contractures), per tan, es faran exercicis per enfortir i fer consciència del treball del sòl pelvià al part.
 • Treballem amb la respiració i amb la relaxació.
gimnàs embaras

Gimnàs embaràs Temps per Tu

PREPARACIÓ ESPECÍFICA AL PART

A través de la fisioteràpia ajudem a la mare i a la parella a arribar amb més seguretat al part. Sabem que aquest és un dels factors de risc de lessió del sòl pelvià, i per tan creiem que preparar a la mare per a un millor part, és una manera d’intentar evitar disfuncions postpart.
.

Què oferim?

Dues sessions que es realitzen amb la parella, que conjuntament amb el treball realitzat de gimnàs d’embaràs i la col·laboració de la llevadora del centre, farà que la preparació al part, sigui completa.

Preparació al part tempspertu

Preparació especifica al part amb parelles

Sessió de dilatació

Es tracta d’una sessió conjunta amb les parelles, on s’ensenyen tots els exercicis que es poden fer per ajudar a la matriu en la seva dilatació. Això pot ajudar a disminuir hores de part i /o que el part sigui molt millor i si pot ser, menys dolorós.

Sessió de “pujos”

Es tracta d’una sessió conjunta amb les parelles on s’ensenya a fer un expulsiu de forma correcta, evitant així uns “pujos” bruscos que poden danyar el sòl pelvià. Un bon expusiu, ajudarà  a que el descens del nadó per el canal del part sigui el correcte,  evitant una episiotomia (tall de la musculatura del sòl pelvià i de la pell), i poden evitar danys en el sòl pelvià i/o descens d’òrgans. Sobretot és important fer aquesta sessió si hi ha la possibilitat de que al part es subministri peridural.

.

MASSATGE PERINEAL

El part sotmet a una gran tensió tot el perine, i és per això que tenir una musculatura el més flexible possible és la millor preparació per tal d’evitar esquinçaments “desgarros” en el part i dolor perineal en el post part.

El massatge perineal és la millor eina, ja que a través del massatge profund, donem a la musculatura la informació necessària per aprendre a relaxar-se, i ho acompanyem d’un massatge més superficial per donar eines a la pell i a la vagina de com han de fer l’obertura.

Recomanem un aprenentatge del massatge perineal a la setmana 33-34 de gestació. Es proposa realitzar 1 o 2 sessions del massatge per part de la fisioterapeuta amb la parella, i així ho podran realitzar a casa per a més intimitat almenys dues vegades a la setmana fins al moment del part. Ensenyem a que el massatge el realitzi la parella (recomanat) o per què la dona es faci un automassatge.

 • Prepara el teu embaràs
 • Gimnàs Embaràs
 • Preparació Específica al Part
 • Treball al Post-part
 • Massatge de Nadons
 • Sessió amb la Llevadora
 • Grup de trobada mares i nadons

Botiga. Productes relacionats