Embaràs

Revisió del sòl pelvià. El que proposem és a realitzar una valoració preventiva de l’abdomen i del sòl pelvià

Fisioteràpia embaràs

L’embaràs i el part, són els grans factors de risc per a que pugui aparèixer les disfuncions del sòl pelvià a la dona (disfuncions com incontinències, dolor perineal, descens d’òrgans…) i el risc augmenta quan s’arriba a l’embaràs amb un periné ja afectat o amb alguna disfunció prèvia.

El que proposem és a realitzar una valoració preventiva de l’abdomen i del sòl pelvià. Per tal de valorar l’eficàcia de la faixa abdominal infraumbilical (transvers), que serà la responsable d’aguantar el creixement de la panxa i la subjecció de la mateixa. Es valora el to de la musculatura perineal, la capacitat de contracció de la mateixa, i si hi ha existència de cicatrius o de fibrosis prèvies, es valorarà en quin estat es troben.

L’objectiu, és que la dona arribi en les millors condicions al final del seu embaràs, i que el seu cos no pateixi cap simptomatologia ni a l’embaràs ni al post part. Es tractarà les fibrosis i cicatrius, ja que és on hi haurà risc d’esquinçament al part. Els dos grans objectius és assegurar l’eficàcia de la contracció del transvers i de l’oblic intern per tal de que aquests ajudin al descens del nadó durant el part, i treballar per tenir un sòl pelvià correcte.

Preparació específica al part

A través de la fisioteràpia ajudem a la mare i a la parella a arribar amb més seguretat al part

Preparació especifica al part amb parelles

Sabem que aquest és un dels factors de risc de lessió del sòl pelvià, i per tan creiem que preparar a la mare per a un millor part, és una manera d’intentar evitar disfuncions postpart.

QUÈ OFERIM?

Dues sessions que es realitzen amb la parella, que conjuntament amb el treball realitzat de gimnàs d’embaràs i la col·laboració de la llevadora del centre, farà que la preparació al part, sigui completa.

Sessió de dilatació

Es tracta d’una sessió conjunta amb les parelles, on s’ensenyen tots els exercicis que es poden fer per ajudar a la matriu en la seva dilatació. Això pot ajudar a disminuir hores de part i /o que el part sigui molt millor i si pot ser, menys dolorós.

Sessió de “pujos”

Es tracta d’una sessió conjunta amb les parelles on s’ensenya a fer un expulsiu de forma correcta, evitant així uns “pujos” bruscos que poden danyar el sòl pelvià. Un bon expusiu, ajudarà  a que el descens del nadó per el canal del part sigui el correcte,  evitant una episiotomia (tall de la musculatura del sòl pelvià i de la pell), i poden evitar danys en el sòl pelvià i/o descens d’òrgans. Sobretot és important fer aquesta sessió si hi ha la possibilitat de que al part es subministri peridural.

0
    0
    Cistella
    Cistella buidaBotiga